Čestitanja za slavu – 20 prigodnih čestitka za Slavu

Astro Tarot Centar

slava4

Prigodne čestitke za Vaše porodice i njihove Slave!

Da još dugo slavu slaviš u zdravlju i veselju, sa sebi dragim ljudima. Srećna ti slava domaćine

Neka vam cele godine kuća bude ispunjena radošću i veseljom, bas kao na današnji dan. Srećna slava domaćine. Srećna slava domaćine, tebi i tvom domu, tvojim ukućanima na mnogo godina u zdravlju i veselju.

Ko je proslavlja ove, proslavljao je i do godine, punu i čestitu, srećnu i bogatu. Mnoga leta, a sve za života, on i njegova deca

Dragi domaćine, neka ti je srećna slava Sveti Jovan, i neka dragi Gospod podari tebi i tvojima puno zdravlja i sreće

Domaćine, naspi čašu, danas slaviš sveca svoga, uzdaj se u veru našu i u jednog Hrista Boga. Sa gostima ti nazdravi i neka se vazda slavi.

Srećna slava domaćine, u zdravlju je proslavite  i na mladje ostavite, da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta, običaji to su davni slaviše nam preci slavni! Domaćine, čašu gore nek se mudre reči zbore.

Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća, i nek tamjan zamiriše sve nevolje nek izbriše, nek vas vodi vera prava i Srećna vam krsna slava.

Običaji žive davni, običaji pravoslavni, da se slavi i proslavlja, da se krsti i nazdravlja, čašu dižem ne zbog slavlja već zbog sreće i zbog zdravlja, Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.

Slavski dan vam srećan, domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga!

Daleko je kuća stara, u sećanju još mi živi, iz te kuće odoh, brate, u tudjinu u svet sivi. Teško mi je, brate mili, nostalgija mene peče, bar da sam večeras tamo kad se slavski kolač seče. Znam bilo bi ko u raju, u rodnome zavičaju.

Pomogla ti krsna slava, zaštitila svakog tvoga, dok u crkvi kolač sečeš ti pomeni sveca svoga. On te štiti on te voli i zato se njemu moli. Srećna slava, domaćine!

Slavski kolač dok se seče, gori sveća celo veče. Na trpezi svega ima, sloge među domaćinima! Gosti došli da proslave sveca, dok veselo vriskaju i raduju se deca! Za Srbina to je radost prava, kad se slavi krsna slava! Srećna slava, domaćine!

Domaćine, naspi čašu, danas slaviš sveca svoga, uzdaj se u veru našu, i u jednog Hrista Boga. Sa gostima ti nazdravi, i neka se vazda slavi.

U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, da se vazda pesma ori, da se mudra reč prozbori, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima!

Neka Vam Bog donese puno zdravlja i sreće, i da mnogo godina u zdravlju, miru i radosti slavite krsnu slavu

U kući neka ti cvijeta cvijeće, ukućani ti bili puni sreće, smeh se orio tvojim svetom, na nebu uvek ti sijalo letom. Nek ti je domaćine srećna slava.

Neka se preliju bačve sa vinom, domovi sa žitom i zdravljem, a polja sa rodom i berićetom. Srećna Slava!

slava

slava1

slava2

slava3

slava4

Astro Tarot Centar
horoscope guru

The best Horoscope & Tarot Android & iOS app

Download now!
Get it on Google Play banner apple